Dit is een voorbeeld van blended opdracht waarmee cursisten hun schriftelijke vaardigheid verbeteren, in dit geval in de context 'Reageren op klachten'. Je kunt hem niet als gast bekijken, want het voorbeeld bevat een aantal interacties die alleen werken als je ingelogd en aangemeld bent.

Een account is zo gemaakt. Klik op Log in en vervolgens op Maak een nieuwe account aan. Daarna kun je je aanmelden in de cursus.

Wat kun je als opleidingsontwikkelaar met Moodle? Om de mogelijkheden te illustreren hebben we een cursus gemaakt over een eenvoudig maar aantrekkelijk onderwerp: smaak maken, in tomatensoep bijvoorbeeld. Zo word je niet afgeleid door het onderwerp van de cursus, maar kun je je richten op de functionaliteiten in Moodle die we laten zien.

Het ontwerp is gebaseerd op een onderwijskundige visie: het sociaal constructivisme, waarin deelnemers van en met elkaar leren. Dat kan goed als het gaat om experimenteren met kruiden en specerijen, maar ook met veel andere vaardigheden. Moodle biedt de ideale omgeving voor deze manier van leren, zoals je kunt lezen in deze kernachtige toelichting van aartsvader Martin Dougiamas.